Рада вітати!!!

Привіт усім! Рада вітати Вас у моєму блозі. Давайте спілкуватись та розвиватись разом!

середу, 20 травня 2015 р.

У травні - 750 років від дня народження Аліг’єрі Данте (1265–1321), італійського поета Середньовіччя 

Середньовіччя залишило світовій культурі геніальну постать італійського поета Данте Аліг'єрі (1265 — 1321).
На честь діда по материнській лінії майбутнього поета назвали Дуранте. Онук пізніше скоротив дідівське ім'я і під іменем Данте увійшов до історії світової літератури.
Данте народився у Флоренції. Є підстави вважати, що він навчався в Болонсько­му університеті, який славився юридичним і медичним факультетами. Там Данте по­знайомився з творцем поетичної школи «нового солодкого стилю» Гвідо Гвініцеллі.
Цікаві факти

 У червні 2008 року через майже 690 років після смерті великого Данте влада Флоренції скасувала своє рішення про його вигнання з рідного міста. За це проголосували 19 членів Флорентійської міськради, а п'ятеро висловилися проти. Мер міста Леонардо Доменічі повідомив, що ануляцію вердикту щодо Данте буде проведено під час урочистої церемонії. На ній великий флорентієць буде удостоєний найвищої нагороди міста. Критики рішення влади Флоренції називають ідею реабілітації Данте дешевим трюком, який має на меті виключно привабити до міста побільше туристів, й відмічають, що якби літератору дозволили повернутися до рідного міста, то він, можливо, ніколи б не написав свої найкращі твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендована публікація

Вітаю зі святом!!!