Рада вітати!!!

Привіт усім! Рада вітати Вас у моєму блозі. Давайте спілкуватись та розвиватись разом!

суботу, 7 травня 2016 р.

У 2016 році - 150-річчя роману   
                             "Злочин і кара" Ф.М. Достоєвського



 «Злочин і кара» Ф.М. Достоєвського – роман-трагедія – з самого початку видання  увійшов до скарбниці всесвітньої літератури.  За силою проникнення в таємниці буття, за масштабністю порушених універсальних загальнолюдських питань Достоєвського порівнюють з Данте, Шекспіром, Сервантесом. Руссо. Загострена увага до людини навіть у найпримітивнішому, пропащому індивідуумі визначають авторську позицію письменника.
   Сміливий експериментатор, новатор, Ф. Достоєвський створив новий напрямок в літературі, ставши автором проблемного поліфонічного роману – тобто роману, у якому «голоси» героїв набувають рівноцінного, автономного й незалежного від авторської точки зору звучання.
   В Україні до творчості Достоєвського звертались І. Франко, М. Коцюбинський, Олена Пчілка та багато інших письменників. Ольга Кобилянська писала в своїй автобіографії, що на її творчість мав великий вплив саме Достоєвський. Перший переклад роману «Злочин і кара» українською мовою М. Подолинським був опублікований у Львові. 
    За романом Достоєвського здійснено 23 екранізації режисерами різних країн: Росії, Німеччини, Франції, Фінляндії, США, Великобританії...  
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендована публікація

Вітаю зі святом!!!